Koken in Dutch Ovens, oftewel western Cooking is een gezellige groepsactiviteit waarbij je samen met vrienden of collega’s een complete maaltijd bereidt. Maar dan niet op een gewoon gasfornuis in een gewone keuken.
Deze workshop is ook echt iets anders dan een barbecueworkshop, de kooktechniek en beleving gaat een stuk verder.
Je gaat wel buiten koken. In Dutch Ovens op een open houtvuur. En als de gerechten klaar zijn: samen aan tafel en genieten van al het lekkers dat jullie zelf hebben bereid.
Met je groep buiten koken in Dutch Ovens: gezellig samen kokkerellen, maar dan niet op een barbecue.
Western koken is koken zoals de cowboys in het Wilde Westen dat deden. Heb je al eens een barbecue workshop ervaren? Dan is dit echt iets voor jou. De stoere mannen van de prairie kookten elke avond hun potje op een houtvuur, terwijl ze samen meerstemmig ‘I’m a poor lonesome cowboy and a long way from home’ zongen. Dat laatste klopt niet helemaal maar het klinkt best romantisch toch?
Bij de kookworkshop Western cooking staan gezelligheid en lekker eten voorop. Na een korte introductie worden de taken verdeeld. Wie gaat een mooi houtvuur maken? Wie gaat de maaltijd voorbereiden? Er valt meestal heel wat te snijden: vlees, vis, aardappelen en verschillende groenten, afhankelijk van het recept. Ondertussen geniet je van een biertje of een andere aperitiefje. Heb je niet zo’n zin om mee te helpen met de voorbereidingen? Geeft niet hoor, alles is vrijwillig. Maar we hebben na afloop wel afwassers nodig …
Lekker smullen van de rijke Western kitchen
Wat staat er op het menu? Je zult verbaasd zijn over de culinaire mogelijkheden die een houtvuur biedt. Gelukkig hoeven we niet de eetgewoonten van cowboys over te nemen. Hun dagelijkse pot bestond uit de drie B’s: beans, biscuits en bacon (en beef als er een koe was overleden). Bij de kookworkshop van de Rooie Sok bereid je samen met je groep een complete maaltijd met drie, vier of vijf verschillende gerechten. Een vijfgangenmenu kan bijvoorbeeld bestaan uit pindasoep vooraf, gumbo met kip, kabeljauw, beef stew (da’s dus wél een echt cowboygerecht!) en als toetje apple crumble.
Typisch cowboy-eten naar jouw wensen
Andere mogelijkheden die de western kitchen biedt zijn onder meer American biscuits, baked veggie soup, dumpling cowboy chicken, farmers salad, New Orleans gumbo, cavemanstyle rib-eye, gamba’s en T-bone steak. Hiervan afwijken kan natuurlijk. We staan open voor suggesties. Dat geldt ook als je geen knoflook wilt, geen pittige saus, geen vlees of juist extra kaas over je gerecht. Jullie kookinstructeur doet zijn/haar best om rekening te houden met alle wensen.
Avontuurlijk koken in de Dutch Oven is geen barbecue workshop.
Bij Western cooking zoals de Rooie Sok dat in de cowboykeuken toepast, staat de Dutch Oven centraal, niet de barbecue. Een Dutch Oven is een zware gietijzeren pan met dikke wanden. Hij heeft een vlak deksel met een opstaande rand. Je kunt de pan rechtstreeks op het houtvuur zetten en er allerlei gerechten in bereiden. Als je gloeiende kooltjes op het deksel legt, creëer je bovenwarmte in de pan en is het mogelijk om brood te bakken of zelfs een complete kip te bakken en te garen. De Rooie Sok gebruikt bij de workshop Western cooking meerdere kleine en grote Dutch Ovens.
Doe je mee? Mooi! Bind je paard aan een boom, leg je Colt .45 even opzij en stook het vuur aan. Let niet op de huilende coyotes in de verte. Die beesten vallen zelden mensen aan.
Zes redenen om de workshop Dutch Oven Koken te boeken bij de Rooie Sok
1. Western koken is een supergezellige activiteit voor kleine en grote groepen.
2. Zelf buiten koken is perfect voor je groepsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest of teambuilding in Brabant.
3. Je HOEFT niet per se zelf mee te koken, we hebben ook afwassers nodig.
4. Het is megalekker indien jullie zelf je best doen!
5. De Rooie Sok heeft ruime ervaring met western style cooking en koken met groepen.
6. Je gaat naar huis met mooie verhalen en sfeervolle foto’s en filmpjes.
7. Na afloop niet tevreden? Dan krijgt je groep gratis een andere activiteit.
100% tevredenheids-garantie op alle groepsuitjes
Nog even over punt 6. Lees je dat goed? Ja! Alleen bij de Rooie Sok krijg je 100% tevredenheidsgarantie. Ben je na afloop niet tevreden over de workshop Western Cooking? Kwam de regen met bakken uit de lucht precies toen jullie wilden beginnen? Ligt de jarige job / vrijgezel / jubilaris nét die dag met griep in bed? Dan krijg je van ons GRATIS een nieuwe activiteit aangeboden.
Workshop outdoor cooking reserveren
De workshop Western cooking kan in principe op elke buitenlocatie plaatsvinden. In Valkenswaard kunnen we terecht op een prachtige nostalgische locatie. Maar we komen ook graag naar je toe. De enige twee voorwaarden zijn dat er drinkwater en sanitair aanwezig moeten zijn. Voor de rest zorgt de Rooie Sok.
Duur: 4,5 à 5 uur
Starttijd: in overleg
Kosten
Tot 20 personen: € 69,50 p.p.
20 – 40 personen: € 64,50 p.p
40 – 60 personen: € 55,50 p.p.
Meer dan 60 personen: € 54,50 p.p
Minder dan 20 personen? Dan geldt een minimumprijs van € 850,-
Bedragen zijn excl. BTW
Let op: kosten zijn exclusief eventuele locatiekosten.
Reiskosten: € 0,80 per km als we naar je toe moeten komen.
Betaling per bank: minimaal 10 dagen voorafgaand aan het event.
Bij betaling achteraf berekenen we 15% toeslag.
Betaling contant: ter plaatse
Shorten:
Indien je met nette kleding buiten gaat stoken en koken is het wel handig dat je een schort beschikbaar hebt. Daarom hebben we RJ Army gevraagd dat voor jullie te kunnen verzorgen. En zij kunnen daar een UNIEKE bedrukking op plaatsen. Ook kleine aantallen, of desnoods iedereen zijn eigen schort met persoonlijke naam. Gaaf toch?
Kijk eens op de webwinkel van RJ Army, en als je ze mailt wordt je op je wenken bediend.
Western cooking op je evenement
Haal de Western cowboykeuken naar je evenement! Western koken op een kampvuur geeft een avontuurlijke draai aan elk feest of evenement. Denk aan een bruiloft, opening van een winkel, braderie of muziekfeest. De Rooie Sok maakt voor je gasten lekkere hapjes of een complete maaltijd op open vuur. Verzamel je rond het kampvuur en geniet van de heerlijke gerechten.
Prijs: op aanvraag.
Capaciteit: 160 personen (complete maaltijd) of 500 personen (alleen lekkere hapjes).
Reserveren? Prijs opvragen? Bel Bart:
06-54308644
rsokcontact@gmail.com