Vuurspuwen voor scouting en jong nederland

Leren vuurspuwen voor jongeren

Leren vuurspuwen is één ding, maar een groep jongeren leren vuurspuwen is een totaal andere discipline. De Rooie Sok krijgt regelmatig de vraag: ‘We hebben hier een groep jongeren die enorm graag willen leren vuurspuwen. Mag dat eigenlijk wel en … durven jullie dat aan?’ Vaak komen dit soort vragen van organisaties als de scouting of Jong Nederland. We snappen dat wel. Vuurspuwen is ronduit sensationeel en vooral bij een gezellig kampvuur brengt het enorm veel sfeer.

vuurspuwen jongeren scouting

Onder de 18 ouderlijke toestemming verplicht.

Om met de eerste vraag te beginnen: ja, het mag. Bij De Rooie Sok kan je vanaf 16 jaar leren vuurspuwen. Breng wel je ID mee zodat we je leeftijd kunnen controleren. Jongeren onder de 18 dienen bovendien een ondertekende toestemmingsverklaring van hun ouders/verzorgers te kunnen overleggen.Jongeren vuurspuwen in teams

En dan vraag 2. Ja, wij durven dat aan. Er zijn wel enkele belangrijke spelregels.
Bijna iedereen kan op een veilige manier leren vuurspuwen, maar jongeren kunnen onvoorspelbaar zijn. Daarnaast zijn de omstanders en de (vaak bosrijke) omgeving serieuze risicofactoren. De goedbedoelde waarschuwing ‘Pas je wel goed op, jongen’ geeft in dit geval zeker niet voldoende garantie op een goede afloop. Daarom hebben we een workshop ontwikkeld speciaal voor groepen jongeren. De essentie daarvan is dat de jongeren leren vuurspuwen in teams, waarbij ze verantwoordelijkheid dragen voor elkaars veiligheid.

We hebben hiervoor een speciale workshop ontwikkeld waarbij mensen in teams gaan vuurspuwen. De samenstelling van de teams en taakverdeling maakt dat je bijna op iedere locatie, kunt vuurspuwen zonder dat er vervelende situaties ontstaan.
Met name bij organisaties zoals de scouting en Jong Nederland is het hartstikke gaaf iets sensationeels uit te kunnen voeren, echter de verantwoording over tientallen kinderen valt niet te onderschatten. Ouders willen ook graag de zekerheid dat hun kroost een leuke ervaring heeft in een veilige setting.

vuurspuwen jongeren Scouting Sint Maarten Valkenswaard

Vuurspuwen met 2 veiligheidsmensen

De workshop is in basis gelijk aan de reguliere workshop vuurspuwen, met aanvulling van de werkwijze vanuit teams met daarin een veiligheidspersoon en coördinator. Hoe werkt dat dan?

Wat kun je deze workshop verwachten?

Kennis over de noodzakelijke materialen, de techniek en risico’s.
We leren je de techniek aan m.b.v. water en als je deze voldoende onder de knie hebt, ga je je eerste vlammen blazen. Dit doen we in teams van 3 personen, waarbij er steeds 1 vuurspuwer actief is, en de andere twee specifieke veiligheidstaken hebben binnen het team, en hun aandacht kunnen vestigen op omgeving en omstanders. Binnen deze teams wisselen de taken zodat iedereen leert vuurspuwen, maar ook dat iedereen leert hoe te handelen bij onverwachte situaties.

Jullie leren onderling communiceren, en wat te doen bij een dreigende ongewenste situatie.

Duur: 2 à 3 uur

Starttijd: in overleg

Kosten: € 110,- per team van 3 personen

Let op!
Deelnemers dienen minimaal 16 jaar te zijn en we vragen de leiding om bij deelnemers onder de 18 jaar expliciet toestemming te vragen bij de ouders/verzorgers.

Bedragen zijn excl. BTW en excl. reiskosten à € 0,80 per kilometer

Reserveren doe je bij Bart:
tel. 06-54308644
mail: rsokcontact@gmail.comvuurspuwen jongeren scouting valkenswaard
Leer vuurspuwen van de beste vuurspuwers van Nederland

Je kunt je geen betere docenten wensen dan de vuurspuwinstructeurs van De Rooie Sok. En wel hierom:

  • Wij hebben de ervaring. De Rooie Sok was in 1998 pionier in het bieden van professionele cursussen vuurspuwen.
  • De Rooie Sok heeft in twintig jaar circa tienduizend mensen veilig leren vuurspuwen. Nog nooit is er een noemenswaardig incident geweest.
  • Een van onze vaste instructeurs, Fokke Kooistra, is brandweerofficier en werkzaam als veiligheidsdeskundige in offshore en zware industrie.
  • Bekende Nederlanders weten ons te vinden. Onder meer Giel Beelen, Tatum Dagelet, Viola Holt en Sander Lantinga hebben op tv leren vuurspuwen onder leiding van de Rooie Sok.

Locatie:
De workshop vuurspuwen kan op elke locatie buitenshuis plaatsvinden. In Valkenswaard hebben we een mooie open plek midden in het dorp. We komen ook graag met onze brandweerwagen naar je toe.

‘Waarom blijf je binnen je comfortzone, daar buiten valt meer te beleven’

Team De Rooie Sok

Tags

100% Leuke-dag-garantie!
Was je groepsactiviteit niet geslaagd, vonden ze het niet leuk, regende het pijpenstelen? Dan krijg je bij ons gratis een nieuwe groepsactiviteit!