Rendement teambuilding

kampvuur eten

Teambuilding betaalt zichzelf terug

Vooral in een tijd waarin bedrijven veel moeite moeten doen om personeel te werven is het behouden van je mensen niet alleen veel goedkoper, maar ook veel belangrijker voor de continuïteit van je organisatie.
Om personeel te behouden is het zaak om de medewerkers goed te begeleiden in hun baan, in hun groei en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar vergeet de binding met je bedrijf niet, deze zorgt er mede voor dat een medewerker niet overstapt naar een andere werkgever omdat hij daar 50 euro meer kan verdienen.
Teambuilding versterkt ook de onderlinge band tussen medewerkers. Mensen die elkaar “aardig” vinden werken beter samen, en leveren meer rendement voor je organisatie. Vaak zijn de personeelskosten een van de zwaarste financiële lasten van een organisatie, en dan wil je daar natuurlijk ook graag en hoger rendement uit halen.

Hoezo, geen “i in team” ?

Er zit geen I in “team” wordt wel eens populair roepen, maar dat is natuurlijk veel te kort door de bocht. Als je iets wil bereiken met je medewerkers of teamleden moeten ze er zelf beter van worden. Zonder individuele stimulans vervliegt motivatie tot inzet als sneeuw voor de zon.
teambuilding rendementLoyaliteit kun je bevorderen door je als bedrijf ook loyaal op te stellen naar je medewerkers, ze te horen en je waardering voor hun inspanning te laten blijken. Een gezellig samenzijn en teambuildingactiviteiten zijn een handzame en relatief goedkope methode om de onderlinge verstandhouding van je medewerkers te bevorderen. Eigenlijk heeft een teambuildigmiddag twee doelen: je blijk van waardering tonen aan je teamleden en de onderlinge relaties bevorderen.

Hoe bereken je dat rendement?

Ja, het zou wel heel handig zijn als daar een hele concrete formule voor zou zijn, maar helaas is die er niet.
Maar je kunt wel zelf een minimale inschatting maken. We gaan hier uit van enkele minimale aannames.
Stel dat de 3 beste teamleden gedurende 2 maanden 2 % meer rendement opleveren? Wat levert jullie organisatie dat aan financieel rendement op? En wat kostte dat teambuildingsuitje?

Laat je door ons helpen om je medewerkers aan je te binden. En laat ons je helpen om mensen meer rendement op te laten leveren.
We helpen je graag met het organiseren van een teamuitje, bijvoorbeeld een workshop vuurspuwen, western cooking, een brandweermiddag of een workshop zelf vuur maken. Als je medewerkers meer keuze willen hebben in de teambuildingdag kunnen we je helpen met het opzetten van een wisselschema waarin diverse activiteiten zijn opgenomen zodat iedereen zijn eigen invulling kan kiezen.

tips groepsuitje vriendinnendag-gezellig

tips groepsuitje : vriendinnendag

Tijd voor actie

Bel of mail ons. We willen je graag een vrijblijvend voorstel doen.Wil je liever gaan bowlen en steengrillen, dan kun je beter iemand anders bellen. Maar wie wil dat nou?